Letní škola grilování, díl V. Vepřová krkovička na barevném pepři
redakce Za kopcem
17.08.2015
Na 4 porce grilované krkovičky potřebujete: 4 plátky vepřová krkovice svazek čerstvých bylinek drcený barevný pepř (podle chuti) 2 stroužky česneku 1 dl olivového oleje sůl (podle chuti) Postup: Plátky masa omyjeme a osušíme. Dáme se do přípravy marinády, na níž použijeme všechny ostatní suroviny. Do olivového oleje vložíme nasekané bylinky, utřený česnek a rozdrcený barevný pepř (trochu pepře si necháme na zdobení). Směsí potřeme krkovici a necháme několik hodin uležet. Plátky naloženého masa klademe na rozpálený gril (přebytečný olej z masa nechejte odkapat před grilováním, ať tento olej na grilu nehoří a neznehodnocuje tak maso). Plátky krátce opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo a podrželo
Na 4 porce grilované krkovičky potřebujete:
4 plátky vepřová krkovice
svazek čerstvých bylinek
drcený barevný pepř (podle chuti)
2 stroužky česneku
1 dl olivového oleje
sůl (podle chuti)
Postup:
Plátky masa omyjeme a osušíme. Dáme se do přípravy marinády, na níž použijeme všechny ostatní suroviny. Do olivového oleje vložíme nasekané bylinky, utřený česnek a rozdrcený barevný pepř (trochu pepře si necháme na zdobení). Směsí potřeme krkovici a necháme několik hodin uležet.
Plátky naloženého masa klademe na rozpálený gril (přebytečný olej z masa nechejte odkapat před grilováním, ať tento olej na grilu nehoří a neznehodnocuje tak maso). Plátky krátce opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo a podrželo si svoji chuť. Během dalšího grilování maso opakovaně potíráme zbylou marinádou, abychom zvýraznili pepřovou chuť.
Hotovou vepřovou krkovici na talíři ozdobíme drceným pepřem a čerstvou zeleninou (podle chuti). Přílohou mohou být pečené brambory, steakové hranolky, dobrý chléb, anebo jen grilovaná zelenina. Samozřejmě se hodí pivo.
Soutěž:
Chcete-li získat slevu 200 Kč na letní menu ve Vile Elis, pošlete nám na e-mail info$vilaelis.cz odpověď na otázku, kde se na praseti krkovička nachází? Za a) u zadních kýt, za b) na horní části krku. Na konci letní školy grilování jeden z účastníků vyhraje jednodenní kurz grilování a roční předplatné Jesenického týdeníku. Výhercem slevy 200 Kč z III. kola je, se správnou odpovědí a) camembert, paní Michaela Rýznarová. Pro více informací o soutěži navštivte náš web www.vilaelis.cz, nebo facebook www.facebook.com/VilaElis.
VILA ELIS, Tyršova 319/28, Jeseník.
Jak se vám líbil článek?
Hodnocení:
4.0
Počet:
1
Nejlepší:
4
Nejhorší:
4
Diskuze